Privacy Statement & Cookieverklaring Design & Realisatie: NextDoorMedia
nl eng

The Fabric of Time

Dit project is tot stand gekomen in samenwerking met Kasteel Twickel// Desigin: -SYB-// Binder: Fopma Wier//Wytze Fopma// Fotografie: Ellen Korth & Studio Hans van Ommeren// printen foto's Ellen Korth// printen text pagina: De Vos Speciaaldruk.

Kasteel Twickel in Ambt Delden was voor mij niet alleen een openbaring maar ook een zegen. Een omgeving die zo authentiek en onaangeroerd was door de tijd, dat aanwezigheid van de bewoners nog voelbaar was. Kasten, laden, dressoirs, gevuld met gesteven, gestreken en verpakte onderkleding. Stoffen en objecten die me raakten met al hun kleine details. Van de kleinste knoopjes, de fijnste broderierandjes tot de subtielste stoffen. Elk kledingstuk een verhaal, verbonden met levens die we niet kennen. Levens uit een ver verleden maar met emoties van nu.

Om deze kleine details en de kwetsbaarheid van de kleding te voelen en te beleven heb ik elk kledingstuk, stuk voor stuk, op lichtbakken gefotografeerd en op 14 grams Japans Awagami  double layered papier geprint en vervolgens de onderste laag afgepeld. Daarmee is elke afdruk weer anders en elke vervorming van het papier uniek. Een tijdrovend en precies werk. Daarom heeft de oplage van deze uitgave ook maar 50 exemplaren.
Afmeting: 42 x 60 cm.  Elk genummerd en gesigneerd, gerold en verpakt in een doos. Titel in preeg gedrukt.
De tekst, onderaan op iedere bladzijde is ook in preeg gedrukt.

De eerste exemplaren zullen vanaf april 2018 beschikbaar zijn.
Pre-order per mail.
ellen@ellenkorth.com